Podle Greena když uživatelé navštěvují jakýkoliv servis Google, včetně Youtube a Gmail, budou automaticky autorizováni v browseru Google Chrome. Dovolí to synchronizovat údaje uživatelů mezi Chromem a dalšími produkty společnosti, předá to také historii návštěv na servery Googlu. Expert si je jistý, že podobné změny ohrožují tajnost informací uživatelů.
Dříve vývojáři servisu dovolili uživatelům Chromu prohlížet webové stránky bez autorizace na Google účtu.